معرفی

سیدیاسر جبرائیلی یازدهم آذرماه ۱۳۶۳ در روستای فخرآباد از توابع مشکین شهر به دنیا آمد. جد پدری او «سیدجبرائیل» بانی مسجد و گبند امامزاده سیدسلیمان(ع)– ازفرزندان حضرت امام موسی کاظم(ع)- است که تولیت این آستان مقدس را نیز برعهده داشت . دوران ابتدایی را در دبستان شهید ناصری فخرآباد گذراند و پس از قبولی در آزمون مدارس نمونه دولتی، وارد مدرسه امیدانقلاب اردبیل شد. دوران دبیرستان را در رشته ریاضی-فیزیک دبیرستان نمونه دولتی آیت الله خامنه ای مشکین شهر و دوره پیش دانشگاهی را در پیش دانشگاهی شیخ مفید(ره) اردبیل گذراند.

در کنکور کارشناسی، رشته آموزش زبان انگلیسی را برگزید و در دانشگاه شهید رجایی تهران پذیرفته شد. پس از اتمام دوره کارشناسی، با کسب رتبه ۲۱ در کنکور کارشناسی ارشد، وارد رشته آموزش زبان انگلیسی دانشگاه تهران شد اما پس از دو ترم تحصیل، انصراف داده و مجددا در رشته روابط بین الملل در کنکور شرکت کرد. با کسب رتبه ۱۶ بار دیگر وارد دانشگاه تهران شد و از میان مباحث و دروس روابط بین الملل، اقتصاد سیاسی بین المل را انتخاب کرد. پایان نامه کارشناسی ارشد خود را در حوزه اقتصاد سیاسی با موضوع «حمایت هوشمند از تولید داخلی و پیشرفت اقتصادهای ملی: یک مطالعه تطبیقی انتقادی» با راهنمایی دکتر بیژن پیروز تدوین و با نمره ۱۹٫۵ دفاع کرد. دوره دکتری را نیز در رشته اندیشه سیاسی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گذراند و رساله خود را تحت راهنمایی دکتر موسی نجفی و مشاوره دکتر سیدفضل الله موسوی و دکتر یحیی فوزی، با عنوان «اندیشه سیاسی سازکار تعیین رهبر در نظام جمهوری اسلامی از منظر مردم سالاری دینی» با نمره ۱۹٫۲۵ دفاع کرد.

جبرائیلی سال ۱۳۸۴ ازدواج کرد و خدای متعال چهار فرزند به نام های سیدحسین، فاطمه سادات، زینب سادات و سید علی به اوعطا کرده است. 

او آذرماه ۱۳۸۴ در ۲۱ سالگی پس از ارسال یک مقاله به روزنامه کیهان، به دعوت و راهنمایی مرحوم حاج حسن شایانفر وارد این روزنامه شد و به عضویت تحریریه کیهان درآمد. سال ۱۳۹۰ به دعوت سیدنظام الدین موسوی معاون پژوهش و آموزش خبرگزاری فارس شد. در خبرگزاری فارس، جبرائیلی انتشارات فارس را تاسیس کرد که این انتشارات در دوره مسئولیت او ده ها اثر پژوهشی و ترجمه ای تولید و راهی بازار نشر کرد. او در سال ۱۳۹۲ مرکز علمی-کاربردی خبرگزاری فارس (مشهور به دانشکده رسانه فارس) را تاسیس کرد و با حکم مدیرعامل فارس، قائم مقام این مرکز شد. از این مجموعه صدها دانشجو در رشته های روابط عمومی، خبرنگاری، مترجمی خبر، عکاسی، گویندگی و دوبله، تدوین و… فارغ التحصیل شده و تعداد قابل توجهی وارد رسانه های جبهه انقلاب اسلامی شده اند. نظر به اینکه اداره کل ارزیابی خبرگزاری فارس نیز زیرمجموعه معاونت پژوهش و آموزش بود، در دوران مدیریت جبرائیلی یک نظام ارزیابی منحصربفرد عملکرد خبرنگاران طراحی و پیاده سازی شد که نظام پرداخت کارانه خبرنگاران و کارکنان را به عملکرد کمی و کیفی آنان متصل کرد.

پس از خبرگزاری فارس، جبرائیلی در دوره ای که آیت الله رئیسی تولیت آستان قدس رضوی(ع) را بر عهده داشتند، مرکز مطالعات اقتصادی سازمان اقتصادی رضوی را تاسیس کرد. او همچنین با حکم سردار سرلشگر محمدعلی جعفری مشاور اقتصاد مقاومتی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد.

جبرائیلی با توجه به تمرکزی که روی حوزه اقتصاد سیاسی داشت و منتقد نظام برنامه ریزی کشور و نحوه نقش آفرینی دولت در اقتصاد بود، سال ۱۳۹۷ مرکز مطالعات پیشرفت عماد را با ماموریت بازمهندسی نظام برنامه نویسی کشور تاسیس کرد و تدوین یک پیش نویس پیشنهادی برای برنامه هفتم توسعه بر اساس نظریه «حمایت هوشمند» و الگوی برنامه نویسی «مسئله محور» و «تکلیف محور» را در دستور کار قرار داد. مرکز مطالعات پیشرفت عماد روی ۲۴ مسئله اولویت دار کشور تمرکز کرده و با ایجاد شبکه ای از فعالان میدانی و اندیشکده ها و صاحب نظران، پیشنهادی برای برنامه هفتم تدوین کرده است. این بسته پیشنهادی دقیقا مشخص کرده است که مسائل اولویت دار کشور نظیر مسکن، کشاورزی، گمرک، حمل و نقل و… دقیقا با چه چالش های اصلی و اولویت دار مواجهند و برای حل این چالش‌ها، باید از کدام مسیر، با کدام راه حل، توسط کدام نهادها و دستگاه ها، در طول پنج سال به کدام نقطه رسید. مرکز عماد در تلاش است که از طریق تعامل با مجلس شورای اسلامی و دولت، ان شاءالله این تحول در نظام برنامه ریزی کشور ایجاد شود.

جبرائیلی در سال ۹۸ به دعوت دکتر محسن رضایی مسئولیت جانشینی دبیرمجمع تشخیص مصلت نظام در مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاست های کلی را برعهده گرفت و دیماه ۹۸ با حکم دبیر مجمع، به ریاست این مرکز منصوب شد. مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاست های کلی پیرو تفویض اختیار رهبر حکیم انقلاب اسلامی در بند ۲ اصل ۱۱۰ قانون اساسی به هیئت عالی نظارت شکل گرفته و موضوع ماده ۶ مقررات نظارت ابلاغی رهبر انقلاب اسلامی است. این مرکز مسئولیت تهیه گزارش‌های راهبردی از اجرای سیاست‌های ابلاغی رهبر انقلاب توسط دستگاه‌های کشور را بر عهده دارد. در دوره مسئولیت جبرائیلی در این مرکز، ضمن تدوین گزارش های موردی از عملکرد دستگاه ها در رابطه با سیاست های ابلاغی رهبر انقلاب و تقدیم به هیئت عالی نظارت، یک سامانه جامع نظارت و ارزیابی اجرای سیاست های کلی طراحی شد که در دست بهره برداری است. این مرکز همچنین برای نخستین بار یک الگوی ارزیابی سیاست ها طراحی کرده و به تدوین هندسه سیاست های کلی پرداخت که در آن، کوچک ترین اجزاء سیاست های کلی یعنی احکام( مشتمل بر ۶هزار حکم سیاستی) شناسایی شده است. علاوه بر این نگاشت نهادی این احکام نیز بر اساس سند وظایف و ماموریت های دستگاه های کشور تدوین و مشخص شده است که دقیقا هر دستگاه مخاطب کدام احکام سیاستی است. نگاشت موضوعی سیاست ها نیز بسته های موضوعی سیاست ها تدوین شده تا راهنمای مدیران دستگاه های مخالف هنگام تصمیم گیری بوده و امکان ارزیابی موضوعی سیاست ها نیز فراهم شود.

در حوزه اجرایی، جبرائیلی سابقه عضویت در هیئت موسس پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت، هیئت مدیره روزنامه جوان، هیئت مدیره موسسه قدس آستان قدس رضوی، ریاست هیئت داوران گروه اقتصاد نخستین رویداد ملی کرسی های آزاداندیشی دانشگاه آزاد اسلامی و… را در کارنامه دارد. 

به قلم جبرائیلی تاکنون چهار کتاب با عناوین «ایالات متحده سابق»(انتشارات ایرانا)، «سودای سکولاریسم»(انتشارات فارس)، روایت رهبری(انتشارات دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب اسلامی)، و «دولت و بازار» (انتشارات کتاب فردا) منتشر شده است.

جبرائیلی در طول سال های فعالیتش سعی کرده نتایج مطالعات و تحقیقاتش را علاوه بر کتب، فصلنامه ها و مجلات علمی، در فضای عمومی و رسانه ای کشور نیز منتشر کند. او همچنین در موضوعات مرتبط با حوزه اقتصاد سیاسی در نشست ها و مناظرات متعدد با جریان فکری لیبرال در دانشگاه ها و رسانه ها حضور یافته است. اکثر فیلم سخنرانی ها، نشست ها و مناظرات در کانال آپارات بارگذاری شده و همچنین گزیده مقالات در بخش نوشتارهای وب سایت jebraily.ir  قابل مطالعه است. او همچنین در شبکه های اجتماعی اینستاگرام، ایتا، تلگرام و توئیتر(انگلیسی و فارسی) حضور دارد. 

 

گزیده مقالات رسانه ای

 

محل انتشار

نام مقاله

تاریخ

AlJAZEERA

How will the US nuclear deal pullout affect Iran’s economy

 

May 2018

Kayhan International

The Essence of Bilderberg Secret Society

August 20, 2009

Fars News Agency

Let’s Add “Power” to the Sources of International Law

 

 Mar 27, 2014

Iran Daily

Language a Globalization Tool

October 22, 2008.

روزنامه دنیای اقتصاد

رو قوی شو اگر راحت جهان طلبی

دیماه ۱۳۹۹

روزنامه جوان

خطوط راهنمای تدوین برنامه هفتم

آذرماه ۱۳۹۹

خبرگزاری فارس

برده داری، جنگ داخلی و انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا

آبانماه ۱۳۹۹

روزنامه جوان

حمایت هوشمند؛ الگویی پویا برای نقش دولت در اقتصاد

 

مهرماه ۱۳۹۹

روزنامه فرهیختگان

اشتغال به مثابه ابزار

مهرماه ۱۳۹۹

روزنامه جوان

ارز و عدالت

شهریورماه ۱۳۹۹

روزنامه جوان

چارچوبی برای توافق راهبردی با چین

تیر ۱۳۹۹

روزنامه جوان

۷ نکته با نمایندگان مجلس یازدهم

خرداد ۱۳۹۹

روزنامه جوان

اقتصاد سیاسی جهش بورس

اردیبهشت ۱۳۹۹

روزنامه جوان

درباره تجزیه آمریکا

اردیبهشت ۱۳۹۹

روزنامه جوان

استراتژی بیشینه سازی قدرت

اردیبهشت ۱۳۹۹

روزنامه فرهیختگان

سندروم تنگ ماهی در فهم و حل مسئله FATF

آذر ۱۳۹۸

روزنامه فرهیختگان

استعمار فراحاکمیت و استقلال مجازی

شهریور ۱۳۹۸

روزنامه فرهیختگان

اقتصاد سیاسی رمزهای بهادار

تیرماه ۱۳۹۸

روزنامه فرهیختگان

خلاء نهادی در نظارت ولی فقیه

اردیبهشت ۱۳۹۸

روزنامه وطن امروز

پشت پرده خاموشی ها

مرداد ۱۳۹۷

روزنامه قدس

جای خالی فاینانس ریالی در توسعه صادرات

اسفندماه ۱۳۹۶

روزنامه وطن امروز

رسانه های انقلابی و دولت سازی اسلامی

آذر ۱۳۹۶

روزنامه وطن امروز

راهکارهایی برای کاهش نرخ ارز

بهمن ۱۳۹۶

روزنامه وطن امروز

جوانان انقلابی و دولت سازی اسلامی

آبان ۱۳۹۶

روزنامه وطن امروز

معاونت اقتصادی وزارت خارجه؛ بیم ها و امیدها

مهر ۱۳۹۶

روزنامه وطن امروز

مدلی برای توسعه صادرات مبتنی بر واردکننده مقصد

شهریور ۱۳۹۶

روزنامه قدس

دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت و ضرورت احیای نظارت بر دستگاه ها

مرداد ۱۳۹۶

روزنامه قدس

تجارت آزاد؛ آخرین مرحله حمایت هوشمند از تولید داخلی

خرداد ۱۳۹۶

روزنامه وطن امروز

تحریم CIDA  و قدرت دفاعی ایران

اردیبهشت ۱۳۹۶

روزنامه وطن امروز

وزارت بازرگانی؛ آری یا خیر؟

خرداد ۱۳۹۶

ویژه نامه روزنامه جوان

ونزوئلا؛ قربانی پوپولیسم یا نئولیبرالیسم

اردیبهشت ۱۳۹۶

روزنامه وطن امروز

استعمار فرانو در کمین ایران

دیماه ۱۳۹۵

روزنامه وطن امروز

عواید الحاق به WTO : تقریبا هیچ

تیرماه ۱۳۹۵

روزنامه وطن امروز

باج‌های برجام و نظریه حمایت استراتژیک

مرداد ۱۳۹۵

روزنامه وطن امروز

منازعه مالی؛ عرصه جدید جنگ نامتقارن

مردادماه ۱۳۹۵

روزنامه قدس

ترامپ و نوحمایت گرایی عریان آمریکایی

آبانماه ۱۳۹۵

روزنامه قدس

 لیبرال‌های ایرانی و «بخش خصوصی» غربی

آذرماه ۱۳۹۵

ماهنامه مهرنامه

ملای نراقی سکولار نبود ( پاسخ به مقاله آقای محمود شفیعی درباره اندیشه سیاسی ملا احمد نراقی)

خرداد ۱۳۸۹

خبرگزاری فارس

آرژانتین؛ شاگرد اول پشیمان نئولیبرالیسم (بررسی تبعات پیروری از سیاست های صندوق بین المللی پول بر اقتصاد آرژانتین)

۳۰/۷/۱۳۹۳

روزنامه کیهان

صنعت خودرو در دام توسعه بسیط (مفهوم توسعه بسیط و نقد اتخاذ این رویکرد در صنعت خودرو ایران)

۲۹/۷/۱۳۹۳

اندیشکده برهان

بررسی نقص های رتبه بندی IMF

۲۵/۱۲/۱۳۹۳

روزنامه کیهان

مصرف استقراضی و رشد اقتصادی (بررسی آثار سوء رشد اقتصادی ناشی از استقراض توسط مصرف کنندگان)

۵/۱۰/۱۳۹۳

هفته نامه پنجره

سکولاریسم اسلامی؛‌توحید و شرک در سیاست

۲۶/۶/۱۳۹۰

ماهنامه اقتصاد مقاومتی

کدام تجارت آزاد؟ (نقد نظریه تجارت آزاد)

شهریور ۱۳۹۴

اندیشکده برهان

ابرقدرت جهان سومی (درباره وضعیت شاخص های توسعه در ایالات متحده آمریکا)

۱/۱۱/۱۳۸۹

روزنامه کیهان

سلسله مقالات بررسی جریان های تجزیه طلب در ایالات متحده آمریکا

اسفند ۱۳۸۸ تا خرداد ۱۳۸۹

 

گزیده سخنرانی ها و نشست های تخصصی

محل سخنرانی/نشست- تاریخ

موضوع سخنرانی/ نشست

حاضران

نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان/ دیماه ۹۹

 

 

یوم الله نهم دیماه؛ نماد وحدت روی آرمان های انقلاب اسلامی

 

علمای اهل سنت استان سیستان و بلوچستان

شبکه اول سیما/ آبان ۹۹

بررسی آخرین تحولات مربوط به انتخابات آمریکا

سید یاسر جبرائیلی

سید نظام الدین موسوی

شبکه دوم سیما/تیرماه ۹۹

ارزیابی حسن اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴

سید یاسر جبرائیلی

محمدرضا پورابراهیمی

شبکه دوم سیما/ ابان ۹۸

ارزیابی تبعات تبعیت ایران از استانداردهای FATF

سید یاسر جبرائیلی

محمد دهقان

شبکه سوم سیما/ شهریور ۹۸

مناظره پیرامون عملکرد اقتصادی دولت دوازدهم

سید یاسر جبرائیلی

اکبر ترکان

شبکه خبر/ دیماه ۹۷

مناظره پیرامون الحاق به کنوانسیون CFT

سید یاسر جبرائیلی

اردشیر نوریان

شبکه اول سیما/ آذرماه ۹۷

مناظره پیرامون توافق پاریس

سید یاسر جبرائیلی

مسعود زندی

دانشگاه امیرکبیر/ آذرماه ۹۷

پیشرفت اقتصادی ایران، کدام مسیر کدام مکتب؟

سید یاسر جبرائیلی

حسین عبده تبریزی

دانشگاه علم و صنعت ایران/ اردیبهشت ۹۷

مناظره پیرامون عملکرد اقتصادی دولت دوازدهم

سید یاسر جبرائیلی

سعید لیلاز

بنیاد پژوهش های اسلامی رضوی/دیماه ۹۶

جریان شناسی سکولاریسم در ایران از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا فتنه ۸۸

اعضای بنیاد پژوهش‌های اسلامی رضوی

شبکه اول سیما/دیماه ۹۶

مناظره پیرامون برجام

سید یاسر جبرائیلی

مهدی رحمانیان

شبکه اول سیما/فروردین ۹۶

مناظره پیرامون عملکرد اقتصادی دولت یازدهم

سید یاسر جبرائیلی

مهدی پازوکی

شبکه خبر/شهریور ۹۵

ماهیت و پیامدهایFATF

سیدیاسر جبرائیلی

ایرج ندیمی

دانشگاه شهید چمران اهواز/ آذر۹۵

استعمار فرانو

سید یاسر جبرائیلی

شبکه خبر/اردیبهشت ۹۴

مذاکرات هسته ای

سید یاسر جبرائیلی ‌ حسن بهشتی پور

دانشگاه آزاد اسلامی مشهد / اسفند۹۳

گفتمان سیاست خارجی جمهوری  اسلامی ایران

سید یاسر جبرائیلی صادق زیباکلام

دانشگاه علوم پزشکی مشهد/آبان ۹۴

سیاست داخلی جمهوری اسلامی ایران پس از توافق هسته ای

سید یاسر جبرائیلی صادق زیباکلام

دانشگاه آزاد تهران غرب/اردیبهشت ۹۴

مذاکرات هسته ای

سید یاسر جبرائیلی سیروس ناصری

 

 

دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه ها/پائیز ۹۴

 

نقد و بررسی دیپماسی رسانه ای ایران در مذاکرات ۵+۱

سید یاسر جبرائیلی

محمد سلطانی فر

محمد خدادی

فواد ایزدی

پرویز اسماعیلی

الیاس حضرتی

هفته نامه پنجره/ تیر ۹۴

 بررسی وضعیت توافق وین 

سید یاسر جبرائیلی

فواد ایزدی

دانشگاه حکیم سبزواری/آذر ۹۱

جنبش دانشجویی و آرمان خواهی علمی

سید یاسر جبرائیلی

دانشگاه علوم پزشکی قزوین/ مهر ۹۴

اقتصاد ایران پس از برجام

سید یاسر جبرائیلی

حسن بهشتی پور

موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) قم/ خرداد ۹۴

 

شاخص‌های مذاکره ایده‌آل از منظر امام و رهبری

سید یاسر جبرائیلی

منوچهر محمدی

محمد جواد نوروزی

حسن بهشتی پور

 مجمع عمومی سازمان خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه (OANA) / شهریور ۹۲

 

 

راهکارهای گسترش دایره نفوذ و تاثیرگذاری رسانه های آسیایی

 

مدیران خبرگزاری های عضو اتحادیه خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه

 

ارسال پاسخ

Your email address will not be published.
Required fields are marked *

بیست − یازده =